28 februari 2014

Gårdagens tröstpris

Tog med bilen på en vända till Hallsberg igår eftersom den skulle besiktigas, och eftersom Dollarstore råkar finnas i närheten och jag inte varit där tidigare så tänkte jag göra ett besök efter besiktningen. Tyvärr fick bilen en anmärkning och nedstämd som jag var så behövde jag nåt att att trösta mig med och Dollarstore visade sig vara ett bra ställe för det. Hittade nämligen fyra fint skimrande lack och det ska bli roligt att testa dem framöver. Det är mina första Ztiz och om det faller väl ut kan det bli fler även om det var ett rejält begränsat färgutbud i butiken. Prismässigt ligger de i nivå med Nordic Cap of Sweden, alltså 10 kr/styck.

Bilderna nedan är tagna i dagsljus, förutom sista bilden som är tagen med blixt.

Ztiz
Från vänster till höger: 28899 Lila, 9918 cerisemagenta, 9920 korallrosa, 9922 korallorange


Ztiz 28899 - lila
Ztiz 28899 - lila


Ztiz 9918 - cerisemagenta
Ztiz 9918 - cerisemagenta


Ztiz 9920 - korallrosa
Ztiz 9920 - korallrosa


Ztiz 9922 - korallorange
Ztiz 9922 - korallorange


Ztiz
Med blixt kommer färgerna mer till sin rätt.

Från vänster till höger: 9918 cerisemagenta, 28899 Lila, 9920 korallrosa, 9922 korallorange

7 kommentarer:

 1. Tröstlack är de bästa lacken! Hoppas att det inte var något allt för dyrt som behöver fixas med bilen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte än, väntar på svar från någon som eventuellt kan hjälpa mig. Blir det för dyrt får bilen "stå och vila" ett tag. Det är ju viktigare att ha pengar till lack, eller hur? ;)))

   Har det lila lacket på mig idag och är väldigt nöjd med färgen, särskilt när topplacket kom på - helt i min smak.

   Radera
 2. Jag har också en del Ztiz, de är helt ok faktiskt, det jobbigaste är nog att de luktar väldigt starkt. Men annars är de helt ok för en tia...:-) Hoppas det inte blev för dyrt med bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkte också att det luktar underligt, men den var ändå inte så jobbig som Nordic Caps lack.

   Har inte fått nåt svar om bilen än, så du får gärna hålla tummarna! :)

   Radera
  2. Det lila såg kanon snyggt ut

   Radera
  3. Det är det också - magentalila! :)

   Radera
 3. Tråkigt med bilen men färgerna är riktigt fina. Eftersom du har ZTIZ uppe så kan jag ju svara på din fundering på kleancolor. Jag har många flaskor från märket ZTIZ och de har lika många varianter flaskor. ;) Jag skulle gissa på att ZTIZ köper upp flaskor och färger i storpack därifrån det kan vara billigt. Så antagligen passade de denna gång på att köpa kleancolors varianter. Jag gissar dock att det rör sig om helt olika företag. Dock tror jag att de köpt färger från samma fabrik som kleancolor eftersom vissa färger ser ut att vara identiska. Dock gillar jag ju kleancolor skarpt och även ZTIZ, jag har många ritkigt superbra från dem båda. Tex så har ZTIZ ett svart som är ett onecoater som är riktigt bra. Det lila ovan har jag (tror jag) och det är bra! (har det på just nu) ;)

  SvaraRadera